TIP na ubytování v Umbrii poprvé – Montefalco ve Valle Umbra (kousek od Assisi)

Jako obvykle přinášíme tip na ubytování v oblasti, o které píšeme na našem blogu. Tentokrát je to apartmán u městečka Montefalco v údolí (nebo spíše nad údolím) Valle Umbra kousek od známého Assisi. Apartmán nás stále pár euro a, ač na oficiálních stránkách nevypadal moc extra, byl opravdu super. Zahrada, bazén, nádherné výhledy a parkování přímo u nosu.  

Booking.com


Při cestách do zahraničí nezapomeňte na kvalitní cestovní pojištění. Já používám tento srovnávač, vřele doporučuji.

Montefalco je další pěkné městečko v Umbrii, které stojí za návštěvu. Se svými 5000 obyvateli má velikost „tak akorát“ a rozhodně ho doporučuji za návštěvu. Městečko patří mezi tzv. I borghi piú belli v Itálii – to je projekt, který podporuje stará středověká města s nejlépe dochovanou historickou architekturou. Více se o projektu dočtete zde: http://borghipiubelliditalia.it. Celá oblast vršků v okolí Montefalca je porostlá vinicemi a starými olivovými háji, téměř každá usedlost v okolí také nabízí olivový olej a víno z vlastní produkce.

Kousek od tohoto města v lokalitě San Marco se nachází i naše ubytování – s příhodným názvem Agriturismo Il Grappolo e la Rosa. Odkaz na toto ubytování najdete na těchto odkazech – tady a tady. Bohužel mezi naší návštěvou a dnešním dnem se apartmán pod bookingem objevil pouze pod unikátními názvy toho konktrétního apartmánu, a tak nebylo jednoduché jej najít. Na odkazech ale najdete ten konkrétní apartmán, kde jsme spali.

Do apartmánu se v pohodě vešly 4 dospělé osoby – byla zde ložnice, kuchyň s obývacím pokojem a koupelna, vše prostorné, chladné (ideální na italská teplá léta). Přímo před apartmánem bylo pěkné sezení a naproti vstupním dveřím parkovací místo rezervované přímo pro tento apartmán. Na druhé straně domu byla prostorná zahrada s malým dětským hřištěm a bazén, kde každý apartmán měl vyhrazená lehátka. V bazénu čisťoučká voda a od něj výhled na protilehlé kopce nad Spoletem. V okolí apartmánu byly samé olivové háje a vinice.

READ  První den v Umbrii - návštěva historického Spoleta

Od apartmánu lze v relativně krátkém čase dosáhnout spousty výletních cílů v okolí – počínaje Assisi a Perugií, Spoleto, Todi, Monti Sibillini a také legendární římské vodopády u města Terni (Cascate delle Marmore). Pro poznávání venkova v Umbrii toto ubytování vřele doporučuji. My jsme zde strávili 2 noci a navštívili Spoleto, Monti Sibillini, Bevagnu a nádherné Assisi. O všech výletních cílech se dočtete na našem blogu.

Bližší informace o apartmánu najdete na odkazech tady a tady.

A nyní již pár fotografií z apartmánu:

Náš apartmán v Montefalcu

Před apartmánem v noci

Před apartmánem v noci

Interiér apartmánu – ložnice

Interiér apartmánu – obývací pokoj

V zahradě se ukrýval pěkný bazén

Výhledy ze zahrady na okolní vrcholy

Booking.com


Při cestách do zahraničí nezapomeňte na kvalitní cestovní pojištění. Já používám tento srovnávač, vřele doporučuji.

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..