Naše první okružní cesta

Celý život jsme jezdili na jedno nebo dvě místa. Týden v jednom ubytování, maximálně k tomu pár dní na druhém. Ideálně hory. Ráno jsme jeli na výchozí místo, pak osmihodinová tůra a večer dvě mrtvoly.



Booking.com


S naší první dcerkou žádná změna, jen to nebyla osmihodinová tůra, ale třeba hodinu a půl s kočárkem nahoru a ta samá vzdálenost dolů. Super. Mohli jsme i s miminkem do Alp. Jak Petruška rostla, kočárek se jí přestával líbit a nastal problém. Vzdálenosti se zkracovali, nebylo snadné vymyslet pro dva akční rodiče program na celou dobu.

Naše cesty se proměnily a my začali více poznávat okolí, hledali zajímavá místa v bližším i vzdálenějším okolí. Nakonec to dopadlo tak, že jsme najeli spoustu kilometrů po okolí, ale většinu jsme jich projezdili právě při návratech do našeho bydlení.

Až loni jsme prozřeli a vymysleli něco zcela jiného. A musím říct, že mnohem lepšího: okružní cestu – pár dní jedno místo, pak přejet dál a za 2 týdny udělat okruh. Stejné množství kilometrů, ale mnohem větší rozsah zajímavých míst i zážitků. Ale také mnohem náročnější plánování.

Pro aktivní rodiče, ale skvělá věc – rozmanitá dovolená, kde se nenudí ani děti, ani dospělí. Kde si všichni mohou přijít na své. Hory, města, zážitky, koupání… Vše se dá naplánovat a stihnout. Jen to chce trochu námahy. Ta ale za to stojí…

 

READ  Klášter opuštěný v horách - Svatý Jan Bigorski - perla západní Makedonie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..