Topolšica

Neděle 25.6.2017

Konečně jsme dorazili do našeho prvního cíle. Malá vesnička Topolšica kousek od města Velenje v sobě ukrývala hotel a aquapark s termální vodou. Jinak v obci opravdu nic není – je to ideální místo pro relax v horách s možnostmi navštívit pár horských chat či vrcholů.



Booking.com


Hotel Vesna byl postavený tak před 20 lety, ale je zrekonstruovaný a z venku nevypadá zas tak špatně. Je to typický hotel ve Slovinsku – vrchol hotelové výstavby byl již před 10-20 lety a na celkovou rekonstrukci jsou hotely ještě mladé. V tomto hotelu jsou pokoje zrekonstruované, ale řada je ještě se starým vybavením – při rezervaci je docela důležité si toto zjistit a dohlédnout na rezervaci správného pokoje. Z hotelu je vstup přímo do aquaparku, který mají hosté hotelu v ceně. Aquapark má vnitřní i venkovní část položenou v krásném údolí. Voda je opravdu horká, což v alpském prostředí přijde k duhu.

Na naší dovolené byla návštěva tohoto hotelu výjimka, obvykle trávíme dovolenou v menších apartmánech a v soukromí – hotely neumožňují styk s místními a nasátí nefalšované atmosféry toho konkrétního místa. Těchto pár dnů byla výjimka, kterou jsme zvolili jen díky koupání.

Stravování v hotelu je jednoduché, ale kvalita i kvantita byla v pořádku. Pokud někdo čeká gurmánský zážitek, tak se ho zde nedočká, ale pokud nejste nároční a záleží vám na tom, aby vaše rodina neměla hlad, pak budete spokojeni. Nicméně za to koupání to zde stojí.

READ  Ohridské jezero - perla Balkánu

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..