Senj

Čtvrtek 29.6.2017

Po osvěžení v moři jsme pokračovali dál na jih podél pobřeží. Silnice vedla vyprahlou krajinou Vinodolu s krásnými výhledy na pobřeží Jadranu. Bohužel se nedalo zastavit a tu krásu vyfotit. Tato část Chorvatska se nám líbila (na rozdíl od dalších míst, k tomu se ještě dostanu). Minuli jsme Novi Vinodolski a záliv Klenovica a po 35 minutách jsme dojeli do města Senj. To už se nachází pod pohořím Velebit a má pěkné historické jádro. Pro koupání to tady ale není příliš vhodné – špatný přístup do vody a přístav.



Booking.com


Zastavili jsme se zde v nákupním centru (Konzum), kde jsme porovnávali ceny se Slovinskem k neprospěchu Chorvatska. Bohužel ale na rozdíl například od Itálie nás nezaujaly skoro žádné výrobky. S tím jsme se setkávali celou dobu pobytu v Chorvatsku a kvůli tomuto elementu se nám v Chorvatsku příliš nelíbilo.

Po nákupu základních potravin (pečivo, jogurty ke snídani apod.) jsme jeli hledat ubytování. Měli jsme zamluvený apartmán přes Booking – na okraji města ve čtvrti s rodinnými domky. Děti zde hrály na ulici fotbal nebo jen zevlovaly a náš příjezd vzbudil docela vzrušení. Mysleli jsme, že jsme špatně, ale nakonec se ukázalo, že stojíme přímo před apartmánem (Apartment Blaza). Uvnitř byly 2 ložnice a obývací kout s kuchyní. To vše pro všechny zhruba za 35 EUR.

Po večeři jsme zajeli autem k pevnosti (Tvrdava Senj) a šli se projít v záři zapadajícího slunce po parku kolem pevnosti s krásnými výhledy na moře. Přikládám pár fotek z večerní procházky kolem pevnosti.

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj

Senj



Booking.com

READ  Crikvenica

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..